UŞAK ÜNİVERSİTESİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

UŞAK ÜNİVERSİTESİ

“ ZANAAT’TAN SANATA - II”

SERGİSİ

Sayın Uşak Üniversitesi Akademisyen ve Öğrencileri,

İnsanların medeni hayata geçmeleri ile birlikte ortaya çıkan zanaat, maddeye dayanan gereksinimleri karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren işlerdir. Bu mesleklerin erbabı olan zanaatkârlar çeşitli malzemeleri kullanarak gündelik ve önemli ihtiyaçlara yanıt veren işlerle uğraştıklarından yaşadıkları toplumlar içinde saygın bir yere sahiptir. Osmanlı imparatorluğunda çeşitli zanaat kollarının toplandığı Ahi teşkilatı ile birlikte zanaatın, hem toplumsal hem kültürel hem de ekonomik alanda önemli bir yeri vardı. Her toplumun, tarihsel serüveni içinde kendi millî bünyesine uygun olarak geliştirdiği dokumacılık, ipekçilik, marangozluk, demircilik, ayakkabıcılık, kuyumculuk (takı üreten), kumaş boyama, bakırcılık gibi mesleklerin zanaat türleri vardır ve günümüzde değişen sosyal, ekonomik ve kültürel yapıya uyum sağlamaktadırlar.

Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesidir.  Bir duygu, tasarı, güzellik vb.nin anlatımında kullanılan yöntemlerin tamamı veya bu anlatım sonucunda ortaya çıkan üstün yaratıcılıktır. Sanatçı yeteneğiyle doğar, sanat yapıtının benzeri yoktur. Zanaat ve

Sanat yaratıcılık ve ustalığı bir arada barındırır.

Zanaat ile sanatın buluştuğu “ ZANAAT’TAN SANATA - II” isimli karma sergisine Üniversitemiz bünyesinde görev alan akademik personelin ve öğrencilerin özgün çalışmaları ile sergimize katılımları bizler için değerlidir.

Sergi Konuları:

1.  İmalat alanı: Dekorasyon ürünleri tasarımı ve imalatı (metal, plastik, ahşap).

2. Tekstil alanı: Tekstil ürünleri tasarımı ve imalatı (çanta, boyama ve/veya baskı ile desenlendirilmiş t-shirt, görsel veya sahne kostümleri).

Sergiye Katılım:

Sergi, belirlenen konularda ürünü olan Uşak Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin başvurularına açıktır. Üniversitemiz web sayfasında yayınlanacak katılım formu doldurularak başvuru yapılacaktır. Katılım formları aşağıda verilmiş olan iletişim elektronik posta (e-mail) adreslerine ürün resmini de ekleyerek gönderilecektir. Sergiye en fazla 2 ürün ile başvurulabilir. Başvurular düzenleme kurulu tarafından değerlendirilerek katılımcılara elektronik posta (e-mail) ile bildirilecektir. Kabul edilen eserler aşağıda belirtilen tarihlerde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna teslim edilerek sergilenecektir. Sergi sonrasında ürünler, ürün sahiplerine geri teslim edilecektir.

Başvuru Tarihleri     : 25 Nisan 2018 - 4 Mayıs 2018

Sergi Tarihi               : 9-10-11 Mayıs 2018

Açılış Saati                 : 9 Mayıs 2018 - 13.00

Yer                             : Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Binası

İletişim                       :  gokhan.yildirim@usak.edu.tr, gulhan.pinarlik@usak.edu.tr,

Gökhan YILDIRIM, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 0 (539) 712 22 88

Gülhan PINARLIK, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, 0 (536) 615 09 66

Ürün Teslim Bilgileri: Ürünler 4 Mayıs 2018 – 8 Mayıs 2018 tarihleri arasında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na teslim edilecektir.

Düzenleme Kurulu:

Doç.Dr. Mustafa Ali ERSÖZ            Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu