Uşak Üniversitesi İşletmelerde Staj ve Mesleki Eğitim Koordinatörlüğü tarafından 5 Aralık 2018 günü İşletmelerde Mesleki Eğitim (3+1) bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans salonunda yapılan etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz, Teknik Bilimler MYO akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Doç.Dr. Mustafa Ali ERSÖZ yaptığı sunumu ile öğrencilerimizi Programın amacı, üniversitemizde hangi bölüm/program öğrencilerini kapsadığı, İşletmelerde Mesleki Eğitim yapabilme şartları, öğrencilerin görev ve sorumlulukları, öğrenci başarısının değerlendirilmesi, işletmelerde mesleki eğitimin geçersiz sayılacağı durumlar, denklik ve muafiyet işlemleri, işletme değişikliği, işletmelerde mesleki eğitim dönemi için katkı payı ödenmesi, İşletmelerde Mesleki Eğitimde ücret-sigorta gibi konularda bilgilendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş konuşmasında,  İşletmelerde Mesleki Eğitim programın önemine değinerek, önlisans öğrencilerimize 3+1 uygulanacağını, bu programı takip eden öğrencilerimizin, işletmelerdeki deneyim ve tecrübeleri yerinde öğreneceklerini, takım çalışması, iş disiplini ve sorumluluk alma becerileri artıracaklarını, okurken İş dünyasıyla tanışma fırsatı bulacaklarını, mezuniyet sonrası iş yerlerine uyum sorunu yaşamayacaklarını, işletmelerde kendilerini geliştirme fırsatı bulabileceklerini, tecrübeleri, özgüvenlerini artırarak, gelecekleriyle ilgili kariyer planlaması yapabileceklerini, iş bulma fırsatı bulacaklarını ve iş tecrübesine sahip olarak mezun olabileceklerini belirtti ve öğrencilerimize başarılar diledi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu

05 Aralık 2018