UŞAK ÜNİVERSİTESİ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Zanaattan Sanata – II Karma Sergisi

Bir yıl önce birincisi düzenlenen Zanaatkâr olarak üretilen ve sanat eseri gibi özenilerek çalışılan imalat ürünlerinin sergilendiği Zanaattan Sanata sergisi yoğun ilgi ile karşılanmıştı. Bu yıl da imalat ve tekstil ürünlerinin sergilenmesi için Uşak Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin hazırladığı ürünlerle, 59 kişinin katıldığı Zanaattan Sanata – II Karma Sergisi 09 Mayıs 2018 tarihinde ve saat: 13.00’de Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu binasında açılmıştır. Sergi açılışı Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail ÜNAL, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal SEZER, Uşak Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Ali ERSÖZ, Uşak Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Sergi açılışında serginin düzenleme kurulunda yer alan; Doç. Dr. Mustafa Ali ERSÖZ, Dr. Öğretim Üyesi Beyhan PAMUK, Dr. Öğretim Üyesi Şengül EROL, Dr. Öğretim Üyesi Rıza KARA, Öğr. Grv. Dr. Gülhan PINARLIK, Öğr. Grv. Özlem IŞIKLAR, Öğr. Grv. Gökhan YILDIRIM Öğr. Grv. Sevcan ÜSTÜN ÇETİN, Öğr. Grv. Hakan Cem IŞIKLAR hazır bulundular. Düzenleme kurulu adına açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda görevli Öğr. Grv. Gökhan YILDIRIM sergiye kısa sürede katılımcıların yoğun ilgi gösterdiğini ve bundan memnun olduklarını, bir sonraki yıl Zanaattan Sanata sergisini Türkiye’deki tüm Üniversitelerin katılımına açmayı planladıklarını söyledi.

Sergi 09-11 Mayıs tarihleri arasında açık kalmış ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha KOÇAK TUFAN, üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri, Uşak Nar Tanem Anaokulu, Uşak Tırtıl Kreş ve Anaokulu öğrencileri ve mezuniyetler sebebiyle üniversitemize gelen aileler tarafından yoğun ilgiyle gezilmiştir.

Sergide TEKMAK isimli sergi için fotoğraf çekmek amacıyla Öğr. Grv. Dr. Gülhan PINARLIK ve Öğr. Grv. Gökhan YILDIRIM tarafından tasarlanan giysi yoğun ilgi çekmiştir. TEKMAK isimli giysi keçe gibi sade bir malzemeden dikişsiz cıvata somun ile birleştirilerek üretilmiştir. Ayrıca metal dekorasyon malzemeleri ve nakış ile süslenmiştir.

DİĞER RESİMLERE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

11 Mayıs 2018